Arama
Arama Sonuçları
Dünya Şampiyonu'ndan İl Müdürü Gümüş'e ziyaret
Muaythai Gençler Dünya Şampiyonu Hamza Eren Göksu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş'ü  ziyaret etti.
Avrupa Şampiyonu Kastamonu'dan
Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencimiz Hamza Eren GÖKSU, Kick Boks Avrupa Şampiyonu
Devrekani, sünnet şöleniyle unutulmaz bir gün yaşadı
Devrekani ilçesinde toplu sünnet ettirilen 76 çocuk, düzenlenen şölende unutulmaz bir gün yaşadı.
"Tarihi bir program hazırladık, bekliyoruz"
12 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00'te Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı ile İnsan ve İrfan Vakfı işbirliğinde Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi'nde aşure programı gerçekleştirilecek. Programa İnsan ve İrfan Vakfı Başkanı Fatih Çıtlak katılacak. Yapılacak olan programın geniş bir organizasyon olacağını dile getiren Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Çiftçi, tüm Kastamonu'yu gerçekleştirilecek olan aşure etkinliğine davet ederek; "Tarihi bir program hazırladık" dedi.
‘40 Hadis’ Yarışmasında ödüller dağıtıldı
40 Hadis Okuma Yarışması Final Programında öğrenciler birincilik için ezberledikleri okudu.
Naat dinletisi ile gönülleri coşturdu
‌Kastamonu Şeyh Şaban-ı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda 'Alemlere Rahmet Hz. Muhammed (sav) Naat Dinletisi' gerçekleştirdi. Naat dinletisi, dinleyenlerin büyük beğeni ve takdirini topladı.
İlk ziyaret Hanönü'ye
28'nci Dönem AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, 14 Mayıs seçimleri sonrasında ilçe ziyaretlerine başladı.
Liseler, badmintonda kozlarını paylaştı
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca ‘Mahalle Ligi Projesi’ adı altında düzenlenen kız ve erkek sporcuları kapsayan Badminton maçı 12 Mayıs Cuma günü Hasan Doğan Spor Kompleksi Badminton Salonumuzda oynandı.
Şeyh Şabanı Veli AİHL'den derece
MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Sadâ Kur'ân-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde Ankara'da yapıldı.
Kastamonulu Kur’an bülbülleri Türkiye finallerine katılacak
Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi, Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasında bölge birincisi olarak Türkiye finallerine katılma hakkı elde etti.
Mahalli Lig maçlarında büyük çekişme yaşandı
25-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen maçlar Atatürk Spor Salonunda oynandı.
Hafız Kanbolat, gün birincisi
TRT1'de yayınlanan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'na katılan Kastamonu Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. sınıf öğrencisi Hafız Taha Kanbolat gün birincisi oldu.
‘Şart olsun her şey çok güzel olacak’
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Camii'nde kıldığı Cuma namazı sonrasında Daday’daki açılış programına katılmadan önce Nasrullah Meydanı’nda halk ve esnafla bir araya geldi. İmamoğlu, burada yaptığı konuşmasında; "Her şeyin çok güzel olacağı günlerin arifesinde, güzel Kastamonu'da ne diyorum biliyor musunuz; 'Şart olsun her şey çok güzel olacak" ifadelerine yer verdi.
“Saltukname, Kastamonu tarihini anlatan gerçek bir eser”
Kastamonu’nun isminin nereden geldiğiyle ilgili halk arasında çeşitli efsanelerin anlatıldığı bilinirken, Saltukname’de de Kastamonu ismiyle ilgili ‘Kasta Bin Moni’ isminden geldiği iddia edildi. Saltukname’deki Kastamonu ile ilgili bölümü inceleyen Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Süleyman Yücel, burada yazılanları toparlayarak kitap haline getirdi ve Türkçe'ye çevirdi. Yücel açıklamasında; “Kastamonu tarihini anlatan bana göre oldukça gerçek bir eserdir Saltukname. Bizlerde bu eseri bugünün Türkçesine aktardık. Kastamonu’nun Fethi diye adından da rahatça anlaşılabilecek şekilde sadeleştirip bugünün Türkçesiyle okurlarımıza anlatmaya çalıştık” dedi.
Karavan adına dev zirve
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından organize edilen Karavan Turizmi Zirvesi, KUZKA konferans salonunda gerçekleştirildi.
Kastamonu TÜRKAV’da bayrak değişimi
Kastamonu TÜRKAV’da bayrak değişimi Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Kastamonu Şubesi’nde yapılan törenle Şube Başkanı Hamdi Özden görevini Kamil Çonkor’a devretti.
Kastamonu’da Yıldızdoğan rüzgarı
Kastamonu Belediyesi tarafından organize edilen Türk Dünyası Günleri’nde ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, sevenleriyle buluştu.
Şeyh Şaban-ı Veli İHL, Abdurrahim Karakoç’u andı
Şeyh Şaban-ı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi, ‘Bizden Biri: Abdurrahim Karakoç’ programı kapsamında şiir ve türkü dinletisi düzenledi.
İmam Hatip'ten '40 Hadis Ezberleme' yarışması
Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Halk Eğitim Merkezi Salonunda 40 Hadis Ezberleme Yarışması ve Tasavvuf Mûsikîsi Konseri Yapıldı.
Kuzeykent'e Kızılay Tesisi yapılacak
Türk Kızılay Kastamonu Şubesi Olağan Genel Kurul Toplantısı Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapıldı. İki adayın yarıştığı genel kurulda mevcut başkan Sabit Tavil, tekrar başkan seçildi.
Hacı Nimet Darende Camiinde 2 ayrı mevlit
11 ayın sultanı ramazan ayının habercisi olan Berat Kandilinde akşam namazı ile yatsı namazı arasında Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanlığınca mevlit programı düzenlendi. Mevlid programında cemaate ve vatandaşlara Devrekâni’nin meşhur tatlısı cırık tatlısı ve mevlit şekeri ikram edildi.
İstiklal Madalyası’nı torunları alacak
1. Balkan Harbinde vücuduna isabet eden kurşunla 15 yıl boyunca askerlik yaparak Çanakkale Savaşında ve Kurtuluş Mücadelesinde de cephede savaşan Mehmet Coşkun’un üstün hizmetlerinden ötürü ailesine İstiklal Madalyası verilecek
H.z. Pir'de pandemi durgunluğu!
H.z. Pir Şeyh Şabanı Veli Külliyesi, pandemi öncesi günlerini arar oldu
SOYLU: TÜRKİYE’DE TERÖRİST SAYISI 181’E İNDİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) 19. Dönem Mezuniyet Törenine katıldı